Har man ikke lyst skal man lade være.
Hvordan slagter man en høne?
Det er ikke så vanskeligt som det lyder og er for så vidt
det mest naturlige der findes, mennesket har slagtet høner ligeså længe der har
fandtes høner og mennesker for den sags skyld.
Forberedelse
Forberedelse er vigtig,sørg for at alt er klar så du ikke
står der med hønen og ikke kan finde det du skal bruge.
Sørg for at have det rigtige værktøj, det være sig en skarp
økse, eller andet egnet til at kappe halsen over på hønen.
En kæp til at give hønen et bedøvende slag i hovedet med.
En kæp til at give hønen et bedøvende slag i hovedet med.
Jeg selv bruger en
meget stor thailandsk kniv som er god på flere måder.
En huggeblok eller et lignende fast underlag, Jeg selv
bruger en krydsfinerplade, som jeg ligger på vores gamle havebord, den er nem at
gøre ren bagefter og fylder ikke så meget.
Sørg for at vælge et sted til slagtningen som ikke er lige
foran hønsegården, det er bare dårlig stil at slå nogen ihjel foran deres
artsfæller.
1.fang hønen, så roligt som muligt. hold den i fødderne, og
evt også vingerne, man kan godt med en hånd have greb om fødderne og
vingespidserne, så har man fuldstændigt styr på dyret.
Jeg plejer nu bare at have dem i fødderne med hovedet nedad
så bliver de rolige.
2.Transporter nu hønen hen til den udvalgte slagteplads, hvor
alt er klar.
3. Brug en stok til med et let slag at slå hønen bevidstløs,
det får den til at strække hals.
Placer dens hoved på huggeblokken og hak i et slag halsen over.
Hønen spræller meget efter man har halshugget den, hvilket
kan svine en del.
Det er derfor vigtigt ikke at slippe grebet i den efter
halshugningen, hønen vil da løbe hovedløs rundt og sprøjte blod over det hele.
Jeg plejer at have en spand med en sort sæk i, stående ved
siden af huggeblokken, hvor jeg stikker hønen ned i mens den spræller.
Skal hønen spises så hav en balje med varmt vand klar til at
dyppe den i når den skal plukkes.
lidt klude til at tørre fingre i er også meget godt.
plukning
Dyp hønen i en balje med 70-75grader varmt vand, dette gør det
nemmere at få fjerne af.
Er vandet for koldt er vil fjerene sidde fast, er det for
varmt kommer man nemt til at flå hul på skindet, hvilket gør det meget svært at
plukke resten af hønen.
Man kan også vælge at flå hønen, simpelhen at tage skindet
med fjer af.
hvis man har mulighed for at hænge hønen op i benene hen
over en spand eller lignende så kan man bruge begge hænder til at plukke med og
affaldet kan ryge ned i spanden.
Jeg plejer nu bare at bruge den ene hånd til at holde hønen
og den anden til at plukke med, det går også fint.
Skyl hønen når du er færdig.
Med en skarp kniv skærer du igennem huden hele vejen rundt
om halsen inde ved kroppen.
snit igennem huden langs med halsen og fjern det.
skær kråsen fri.
Tag kråsen ud og pas på ikke at lave hul på den.
Vend hønen om og skær forsigtigt gennem hud og kød mellem enden
af ribbenene og gumpen.
Undgå at skære hul på tarmene.
Tag hånden op i hullet og træk indmaden ud.
Skær den fri.
Skyl hønen.
Skyl den ekstra godt hvis du er kommet til at lave hul på tarmen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar